Ginger jars

Från början var krukorna bruksföremål. När man skulle frakta kryddor från Orienten till Europa använde man stora krus av keramik. Krukorna kunde innehålla olja och salt eller värdefulla kryddor som ex. ingefära, därav namnet ginger jar. Nu hittar man krusen i antikhandeln och de används mestadels till dekoration.
Jag drejar kryddkrusen i stengods, ett hållbart och tätt material där kryddor (och annat) kan förvaras mörkt och torrt. De fungerar även fint för te.

Varför akvarell?

Att göra bilder i akvarell är en givande kombination av nogrann planering och kunna släppa kontrollen i rätt ögonblick. Jag startar med att skissa upp en komposition och bestämma färgskala för bilden och följer den planen när jag börjar måla – för att sedan lämna över skapandet till de fysiska egenskaperna i pigment, vatten och papper.

Det är som jag vill leva livet – jag gör upp planer och förbereder, men sedan, när det händer gäller det att släppa fram det som blir bra och justera när det är på väg på fel håll. Vara öppen för det som händer just nu och inte kontrollera allt till varje pris.

Akvarell som teknik passar helt enkelt min personlighet.