Om mig

marie karlsson akvarell

Jag är en “Maker”!

En görare, tillverkare, skapare, kreatör… Ofta tilltalas vi som konsumenter i vår kultur, då finner jag befrielse i att skapa. Det blir mer meningsfullt när jag kan skapa något vackert som har en funktion, löser ett problem.

Det kan vara en skål att servera mat ur, måla en tavla eller hjälpa någon annan att få fram ett budskap – göra en grafisk form som gör att människor lättare kan ta till sig ett meddelande.

Jag jobbar som Art Director med att ge budskap struktur och grafisk form för att det ska bli tillgängligt och lätt att förstå. Det  är roligt och meningsfullt. Ibland jobbar jag ensam och gör hela projekt från ax till limpa. Jag jobbar även ofta i grupp med bl.a. projektledare, inredare och fotografer för att skapa lösningar tillsammans.

Som Art Director omsätter jag kommunikation till dispositioner, layout och illustrationer, skissar gärna med penna och papper, grafisk produktion sker sedan i datorn.

Illustrationerna kan göras i datorn, men jag jobbar lika gärna med penna, färg och papper.

När jag målar använder jag mig mest av akvarellfärger. Den mänskliga kroppen, växlighet och kulturlandskap, byggnader och mänskliga skapelser – allt är intressant som motiv. Det handlar om stämningar och känslor förmedlade genom färg och form.

Båden mitt jobb som Art Director och måleriet har sitt ursprung i min första kärlek, leran. Känslan av att kunna dreja en mugg är magisk. Att göra något man kan använda varje dag av mjuk lera känns nästan som alkemi. Första gången jag kunde välja ämne i skolan valde jag keramik (Fritt valt arbete i 7:an) och har sedan dess gått folkhögskola och universitet i USA där jag lärt mig att forma och dekorera leran på olika vis. Där ficka jag även lära mig olika former av måleri och grafisk design, reklam, psykologi, sociologi mm. allt det som lett mig till den plats i livet där jag befinner mig nu.

Kika gärna in på mitt Instagram-konto, terraalba, där kan du se mer av mitt måleri och min keramik (och min trädgård, lika delar ogräs och blommor).